3D KÍVÁNSÁG

...ezért most teljesítem 3D KÍVÁNSÁGOD!

2016. júl 05.

Új szálakra derült fény Miskolcon

írta: 3D KÍVÁNSÁG
Új szálakra derült fény Miskolcon

Magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató szálak


nyomtato_szal_szinminta.jpgPhilament nyomtató szál színminta

Van Magyarországon egy gyártóüzem, ahol magyar fejlesztéssel, magyar tulajdonosok gyártanak jó minőségű szálakat 3D nyomtatókhoz.

...

Tovább Szólj hozzá

magyar gyártó Magyarország 3D nyomtatás nyomtató szál

2016. ápr 27.

Trimenzió harmadszor

írta: 3D KÍVÁNSÁG
Trimenzió harmadszor

Amikor az önkéntesség és a technika találkozik

3d_nyomtatott_lampion.JPG

  A Trimenzió táborban készített 3D nyomtatott lampion

Legutóbb másfél éve jelentkeztünk a Trimenzió projektünkkel. Azóta már túl vagyunk a harmadik táborunkon is, ahol ismét 3D nyomtatást tanítunk gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára.  A tavalyi évben programunkat szakmai közönség előtt is megmérettettük és az OTDK konferencia Tanulás- és Tanításmódszertani szekciójában 2. helyezést értünk el. ( Baár Tamás írása )

Megmutatjuk, mit dolgoztunk az utóbbi 18 hónapban, tarts velünk!

...

Tovább Szólj hozzá

magyar önkéntes gyerekek társasjáték 3D nyomtatás Trimenzió Minion 3D nyomtatott

2016. ápr 21.

3D nyomtatott nanoszendvics az űrben

írta: 3D KÍVÁNSÁG
3D nyomtatott nanoszendvics az űrben

Izgalmas újdonságok születhetnek, ha különféle, forradalmakat okozó folyamatok összefutnak! A 3D nyomtatást nem kell bemutatni e blog olvasóinak, de lehet, hogy a nanotechnológia már nem annyira ismerős. A nanométer a méter egymilliárdod része, más szóval körülbelül úgy aránylik a méterhez, mint egy szokványos focilabda a Föld bolygóhoz.

  fold.png1 nanométer és 1 méter  aránya   ...
Tovább Szólj hozzá

2015. jún 10.

Grafén elméletben és a nyomtatóban

írta: Erősné Bíró Imola
Grafén elméletben és a nyomtatóban

 

Az egyik legjobb része a huzal olvasztásos 3D nyomtatásnak az izgalmas anyagok egyre bővülő köre. Lehet már fával, bambusszal és bronzzal kevert műanyag szálakkal is nyomtatni, csak néhányat említve. Most egy olyan anyagról lesz szó, ami talán 2-3 hónapja kapható kereskedelmi forgalomban. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mi nyomtathattunk ebből az anyagból egy izgalmas projekt keretében. Most megosztjuk, hogy ment.

 Fotó: http://pixgood.com/

...

Tovább Szólj hozzá

szál grafén 3D nyomtatás Black Magic 3d printing filament graphene filament graphene

2015. máj 19.

Fantasztikus történet

írta: Erősné Bíró Imola
Fantasztikus történet

3D nyomtatott kezek gyerekeknek!

Meg akartam írni, de már megírták a VS.hu-n. A szöveg tökéletes lett, a képek meg jobbak, mint az enyémek. Ezért ma inkább csak linket küldök ajánlással. De a végén szeretnék kérni is valamit. 

Ami szerintem fantasztikus ebben a történetben, hogy önkéntesek a 3D nyomtatás segítségével milyen hatalmas változást képesek elérni: ujjakat adnak, annak, akinek nincs - gondolj bele! S mindezt maguk szervezik, nincs állami koordináció, viszont a világ minden tájára eljutnak.

Mert erre nem csak a fejlődő országokban van szükség. Játszó kéznek azok is használják, akiknek egyébként profi, orvosi, elektromos művégtagjuk van. Mert ez olcsó, nem baj, ha kinövi egy gyerek, vagy letörik egy ujj, pl. ...

Tovább Szólj hozzá

gyerek kéz protézis műkéz 3D nyomtatott

2015. máj 07.

A legnagyobb 3D nyomtatott makett Magyarorszagon

írta: Erősné Bíró Imola
A legnagyobb 3D nyomtatott makett Magyarorszagon

hid_makett.jpgA makett teljes hossza 2 méter 60 centi. Ez akkora, mint egy teherautónak a szélessége. Ugyanis ez egy hídnak a makettje. Tudom, hogy nehéz elhinni, de ez nem ipari, hanem egy egyszerű asztali 3D nyomtatóval készült. A makettet te magad is megnézheted ...

 

 

...

Tovább Szólj hozzá

híd makett legnagyobb 3d nyomtatott

2015. ápr 23.

3D nyomtatott mozgókép

írta: Erősné Bíró Imola
3D nyomtatott mozgókép

Dot and line blog

Volt már olyan munkád, amin fél évet dolgoztál, és valaki 3 perc alatt átfutotta? 

Na és, ha 2 évet is dolgoztál volna rajta? És mi van a sportolókkal, ők hány évet dolgoznak például egy 100 méteres úszó szám megnyeréséért? 

Most egy olyan rövid filmet hoztam, ami mindössze 3 perces, de 2 éven át készült, legnagyobb részben 3D nyomtatással. A teljes film nem lesz benne, de a története igen. Nézzétek meg a Dot and line blogon.

Jó szórakozást!

 

Tovább Szólj hozzá

film videó 3D nyomtatás

2015. ápr 09.

Átok rátok, szénhidrátok!

írta: Erősné Bíró Imola
Átok rátok, szénhidrátok!

gomboc_artur.jpeg

Nem ilyen gépen nyomtatják a csokit! Ezt nem is kell mondjam, igaz?! 

Húsvétkor megvolt a szükséges csoki mérgezés? Egyet értesz Gombóc Artúrral abban, hogy milyen csokit szeret, és a szövegét is kívülről fújod még?

"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon." ...

Tovább Szólj hozzá