2014. aug 08.

Hogyan vegyünk 3D nyomtatót?

írta: Erősné Bíró Imola
Hogyan vegyünk 3D nyomtatót?

nyomtató vásárlás.jpg

Lényegében ezek a lépések, de ha tovább olvasol találsz egy kis könnyítést a feladathoz és egy remek nyereményjátékot is, amiben 3D nyomtatott tárgyat nyerhetsz.

Elérhető nyomtatók összehasonlítása

 

Készült korábban egy bejegyzés a blogon az itthon elérhető 3D nyomtatók áráról. Ebben összegyűjtöttük azokat a térbeli nyomtatókat, amelyeknek az ára nyilvános volt, és táblázatos formába rendeztük a műszaki paramétereiket. Ezt a cikket itt olvashatod el. Készült az adatokból infografika is, itt nézd meg. 

Az adatok alapján kiválasztottunk egyet, ami sokat tudott, és ár-érték arányban a legjobb volt. Te melyiket választanád? 

Mivel a bejegyzés írása óta eltelt időben elég sok minden változott, közelebbről aktualizáljuk a táblázatot. Ha szeretnéd megkapni, itt iratkozz fel rá, még egy érdekes videót is küldünk mellé az otthoni 3D nyomtatás költségeiről. 

Nyomtatók működés közben

 

Következő lépésként megnéztük az elérhető nyomtatókat működés közben. Van egy hely, ahol szinte valamennyi nyomtató megtalálható egyszerre. A baj vele, hogy évente csak egyszer van ilyen, ez a 3D nyomtatás kiállítás, a neve Budapest 3D Printing Days. Elég sokat írtunk róla, itt kezdődik

Megnéztük a választott nyomtatót a kiállításon és örömmel tapasztaltuk, hogy az egyik legszebben dolgozó. Jó érzés volt látni, hogy a táblázatunkból leszűrhető adatok a valóságban is megállják a helyüket. 

 Ezzel el is dőlt a kérdés, hogy maradunk a kiszemelt nyomtatónál. A következő részben a nyomtató kicsomagolása és összeszerelése következik. Ha szeretnéd olvasni, kérd hírlevelünket itt. 

 

 

Szólj hozzá

vásárlás ára 3d nyomtató