2014. ápr 03.

A 3D nyomtatás ára

írta: Erősné Bíró Imola
A 3D nyomtatás ára

Többé nem titok már!

Mindenki a 3D nyomtatásról beszél, de senki nem mondja meg, mennyibe kerül? Akkor most megtaláltad, amit tudni szeretnél! Olvass tovább, hogy kiderüljön mennyiért nyomtathatsz ma Magyarországon?!

"A 3D nyomtatás ára a használt anyagtól, a térfogattól és a technológiától függ." "Kérjen tőlünk árajánlatot e-mailben" Te is bosszankodtál már ilyen információktól, mikor a 3D nyomtatás árát kerested?

És mire tippelsz, mennyibe kerül?lego kocka1.JPG

A mérgelődésnek és a találgatásnak vége, megmutatom a valóságot!

Vegyünk egy mindenki által ismert 2x2-es Lego kockát. Ilyent szívesen nyomtatnál a gyereknek, nem?

Nézzük meg, mennyiért tudnánk kinyomtatni:

 A végösszeg egy alap munkadíjból és a felhasznált anyag árából tevődik össze. A munkadíjak 3 és 20 € között mozognak. Az árakat 300-ra kerekített euróval számoltuk át forintra, így a munkadíjak 900 és 6.000 Ft között változtak.

Bud nyomtatás árak.jpg

Meg kell állapítsuk, hogy 3D nyomtatással 1000 forint alatt nem úszunk meg egy Legó kockát! Akkor mégiscsak marad a dobozos Legó beszerzés.

A legolcsóbb és legdrágább ár között 7-szeres a különbség!

Tegyük hozzá, hogy ezek között a 3D nyomtatók között nagyon eltérő képességűek vannak, az árbeli különbségekhez ez is hozzájárul. 

Viszont kellemes választék van a felhasznált anyagokból és a 3D nyomtató helyek között is lehet kedvünkre válogatni. 

És itt nem is szerepel az összes elérhető hely, ahol a 3D kívánságainkat lesik, csak azok, amelyek a www.3dhubs.com oldalon kínálják szolgáltatásaikat. Érdekesség, hogy csak budapesti helyek szerepelnek az adatbázisban, bár vidéki nagyvárosokban is vannak 3D nyomtatók. De nincs ok aggodalomra, akadnak ezek között, melyek postázást is vállalnak.

Azon gondolkoztál már, hogy mennyivel lenne olcsóbb ez az egész buli, ha saját nyomtatód lenne? Készítettünk egy videót hírlevél olvasóinknak, ami erről szól. Kéred? Itt kaphatod meg. 

 

 

Szólj hozzá

resin 3d nyomtatás 3d nyomtató Magyarország Budapest ABS PLA 3d nyomtatás ára 3d printing