2014. ápr 14.

A 3D nyomtató ára

írta: Erősné Bíró Imola
A 3D nyomtató ára

Mennyiért vehetünk itthon 3D nyomtatót?

Szeretnél holnapra nyomtatót az íróasztalodra? A kérdés csak annyi, hogy mennyit szánsz rá! Meglepően sok helyen árulnak Magyarországon térbeli nyomtatót, akár 1 napos szállítással. Lássuk, hogy mennyiért?

Itt tudod a táblázatot kinagyítani

 

nyomtató tábl-nagybbű.jpg

Az adatok emészthetőbb, látványosabb formában egy másik posztban: itt.

A 3D nyomtatók között kettő is szerepel, melyet építőkészletben forgalmaznak (Velleman K2800 és Ormerod), az előbbit akár összeszerelve is kérhetjük. Érthetően ezek a legolcsóbb térbeli nyomtatók. A Velleman-nak további érdekessége, hogy a Cube (2. gen) után a második legtöbb helyen elérhető nyomtató.

A 3D nyomtatók árai széles skálán mozognak, a legdrágább közel 900.000 forinttal kerül többe a legolcsóbbnál. Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy azonos készülékeket is akár 80.000 forint különbséggel kínálnak a forgalmazók.

Vannak kereskedések, melyek kérésre adják meg áraikat. Ha adott típusú nyomtató érdekel, érdemes ezeket is megkeresni. 

3D nyomtatót persze lehet külföldről is rendelni, akkor még szélesebb a kínálat. Az itthoni vásárlással vélhetően könnyebb a garanciát érvényesíteni, ezért most csak ezt tekintettük át. A táblázatban szerepelnek a cégek között olyanok is, melyeknek van telefonos magyar ügyfélszolgálatuk, de nincs az országban fizikai elérhetőségük. Vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni. 

Profi, ipari 3D nyomtatók nem szerepelnek az összeállításban, de azért ennyiből már lehetne választani, nem? Te melyiket kérnéd az aranyhaltól? 

Ha már megvan nyomtató, mennyibe kerül vele a nyomtatás? 

csali.jpg

 Ha tudni szeretnéd, iratkozz fel hírlevelünkre és ezt is eláruljuk egy videóban. A blogbejegyzéseket is megkapod a postaládádba, de még a nyereményjátékainkról is értesítünk. Katt ide! 

Forrás: Az adatok a táblázatban szereplő forgalmazók, illetve a gyártók honlapjairól származnak. 

 

Szólj hozzá

vásárlás árlista 3d nyomtató Magyarország Budapest ABS 3d printer PLA 3D nyomtató ára