2014. jún 07.

Budapest 3D Printing Days- 2. menet

írta: Erősné Bíró Imola
Budapest 3D Printing Days- 2. menet

kedvenc.jpgA 3 menetesre tervezett budapesti 3D nyomtatás napok folytatódnak. Ahogy ígértem ma a szkennereket és a nyomtatott termékeket fogom bemutatni nektek. Az előző beszámolóra itt tudsz vissza lépni, erre meg olvass tovább.

Egy fontos dolog kimaradt eddig a beszámolómból: ez nem csak a nagyágyúk színtere! Itt vannak a sok pénzzel kitömött fejlesztő cégek, de itt vannak a barkácsolók is, akik a garázsban összeraktak egy kísérleti gépet maguknak. Ha elakadtál, tanácsot kérnél, ötletek gyűjtenél, semmi ne állítson meg, hogy kilátogass ide.

Akkor lássuk a szkennereket: ezeket biztosan megtalálod a kiállításon. Van közöttük olyan, amelyik tárgyakat tud, van amelyik embert is, kisebb, nagyobb felbontású, árban is eltérőek, jó áttekintést kaphatsz az elérhető szkennerekről, ha ezeket megnézed.

 A 3D nyomtatott termékek között a megszokottabbak lehet látni a kiállításon. Nincsenek extrém cipők, bár ruhákat láthatsz. Egyetlen nyomtatott fület sem találtam, de ma mégegyszer megnézem, hátha ... Nem volt étel sem. De szép használati tárgyak, gyűrűk, fülbevalók, mini szobrok, sok sok érdekesség, az volt.

Személyes kedvencem a csiga alakú hangszóró, az volt a legelső kép, ránézésre is gyönyörű, fából nyomtatták, és tappintásra is nagyon kellemes. Végre egy alkalmazás, ahol a látható rétegek nem rosszak, hanem éppen javítják az összhatást. Pont olyanok, mint a fa évgyűrűi.

Mutatok még néhány szép terméket:

szépek.jpg

Természetes formák vázában, karkötőben

váza.jpg

60 cm magas nyomtatóval készült váza. Ilyen nyomtatót is láthatsz a kiállításon. A váza érdekessége, hogy nem szeletenként nyomtatták, hanem csigavonalban. Nagyon szép felületet eredményez, nincs benne "varrás vonal"

fém.jpg

Nem csak műanyagok vannak, ezek fémből készültek.

összerakós.jpg

S bár ez az összerakós pillangó nem aknázza ki a 3D nyomtató adta lehetőségeket, mégis jópofa játék, szerintem.

 További képeket a facebook oldalunkon találsz, nézd meg azt is!

A beszámoló befejező része itt érhető el.

 

Szólj hozzá

kiállítás szkenner scanner 3d nyomtatás Budapest Akvárium Budapest 3D printing days